Papryka faszerowana – czyli smaczne danie z resztek po gotowaniu zupy

Ile razy gotowaliście bulion, a potem zastanawialiście się, co z robić z mięsem i warzywami?… Ja często i mam już kilka dań, które pozwalają mi zutylizować odpadki:) Z takich resztek robię pasztet, potrawki… a tym razem paprykę faszerowaną.

Składniki:

  • mięso drobiowe z gotowania bulionu
  • 2 marchewki z bulionu
  • pietruszka z bulionu
  • seler (korzeń) z bulionu
  • Ugotowany ryż
  • czerwona papryka
  • bazylia
  • sól i pieprz
  • maggi
  • bułka tarta
  • ser żółty

Przygotowanie:

Warzywa i mięso mielimy. Dodajemy podgotowany ryż(takki lekko al dente). Doprawiamy solą, pieprzem, maggi i posiekaną bazylią. Papryki przekrawamy na pół i delikatnie pozbywamy się pestek. Farsz przekładamy do połówek papryk i z wierzchu posypujemy startym serem. Układamy w naczyniu do zapiekania i pieczemy w rozgrzanym piekarniku około 30 minut.

Podawać do stołu i życzyć smacznego.

4 Komentarze

    • Dziękuję za tą wypowiedź… Bo sugeruje, że moje zdjęcia są profesjonalne:) Ale tak na prawdę są robione małpą i tylko pamiętam by wyłączyć lampę (bo ona pogarsza kolory).
      A danie faktycznie tak wyglądało i smakowało pysznie:)

Dodaj komentarz

Wymagane pola są oznaczone *.